7 kwietnia 2020
Czy nadeszła specjalna okazja, kiedy masz ochotę zjeść pyszne mięso z grilla, warzywa lub ryby? Ważne jest, abyśmy przede wszystkim wiedzieli, jakie są podstawowe kroki w celu uruchomienia naszego planu kulinarnego, dlatego dzisiaj dajemy wam jedną poradę Brycus, jak prawidłowo zapalić grilla. Grillowane jedzenie jest pyszne, a wokół niego przeżywają się niesamowite rodzinne chwile, ale bardzo przydatne jest wcześniejsze planowanie, dbanie o każdy szczegół i to, że wszystko jest najlepsze z możliwych. Sąsiedzi, przyjaciele, rodzina, a nawet współpracownicy mają dzień grillowania jako święto, którego nie można przegapić w letnie wieczory, i bardzo ważne jest, abyśmy byli dobrze przygotowani, jak sprawić, aby ten moment był wyjątkowy, uważamy to za cudowne. . Oświetlenie grilla wydaje się bardzo proste i proste, ale ma przede wszystkim na względzie, aby naprawdę działało, ponieważ gwarantuje to, że nasze jedzenie będzie przygotowane na miarę, czyli idealne gotowanie i smak, którego wszyscy oczekujemy. Dzięki tej wskazówce Brycus nauczysz Cię, jak to zrobić od razu, abyś nie musiał czekać na gości. 1- Przygotowanie Najpierw pamiętajmy, że nie mniej ważne jest sprawdzenie miejsca, w którym będziemy robić grilla, aby był schludny iw najlepszych warunkach; Nawet nasz grill musi być czysty, wolny od tłuszczu i popiołu z poprzednich zastosowań. Jeśli zostanie to zrobione w ogrodzie, a grill zostanie umieszczony na ziemi, musimy zadbać o to, aby był dobrze wypoziomowany, aby osiągnąć stabilność, a tym samym uniknąć ryzyka jego upadku lub zabrudzenia jedzenia. Przed rozpoczęciem procesu oświetleniowego musimy być świadomi ilości mięsa, ryb lub jedzenia, które zamierzamy ugotować. Od tego zależy temperatura, jaką musi osiągnąć grill.
2- Zapłon Jeśli grill jest zamknięty, pamiętaj o otwarciu kratki wentylacyjnej znajdującej się na dole. Umieść gazetę, najlepiej w formie piłek, które nie są zbyt ciasno między nimi. Kiedy już będziemy mieć dobrą bazę papierową (której mogą towarzyszyć również niektóre zrębki sosnowe), możemy rozpocząć rozpalanie płomienia zapalniczką lub zapałką, aby przejść, ostrożnie wprowadzając węgiel. Elementem, który należy wziąć pod uwagę, jest za wszelką cenę uniknięcie użycia jakiegokolwiek produktu chemicznego, pochodzącego z ropy naftowej lub łatwopalnego, jako metody rozpalania ognia. Może to ostatecznie zmienić smak potraw, jest to niebezpieczne i nie jest korzystne dla zdrowia. Bądźmy cierpliwi! Z zapałem i troską możemy bez problemu rozpalić naszego grilla. 3- Więcej tlenu i mniej dymu Należy pamiętać, że nadmiar węgla lub drewna opałowego odcina dopływ powietrza do procesu zapłonu, co spowoduje powstanie dużej ilości dymu. Uważaj na nasze środowisko! Zawsze musimy pozostawić przestrzeń dla cyrkulacji powietrza między węglami, a jeśli wydaje się to konieczne, możemy zapewnić większą wentylację za pomocą małego kartonu, który pomoże rozpalić węgle. 4. - Zdobądź dobrze wykonany żar W tym momencie mamy już dużą część wykonanej pracy i musimy tylko upewnić się, że otrzymamy dobrze wykonany żar; może to zająć około 40 minut. Skąd możemy wiedzieć, kiedy nadszedł czas, aby położyć nasze jedzenie na grillu? To jest bardzo proste, kiedy płomienie gasną, a my otrzymujemy węgle pokryte białawym popiołem. Są tacy, którzy uciekają się do sztuczki polegającej na umieszczeniu dłoni kilka centymetrów od grilla i sprawdzeniu, czy wytrzymają dłużej niż 7 sekund bez poczucia, że się palą. Jeśli tak, możemy również powiedzieć, że jest to właściwy czas, aby umieścić nasze jedzenie. Jednym z najbardziej skomplikowanych problemów związanych z przygotowywaniem grilla jest utrzymywanie grilla przy odpowiedniej temperaturze, szczególnie jeśli zamierzamy długo gotować. Nie ma potrzeby rozpaczać, ta chwila musi być przyjemna i musimy cieszyć się nią od początku do końca, nie zapominając, że najlepszym ze wszystkich będzie wspaniały smak, jaki dajemy sobie podczas jedzenia. Jeśli to konieczne, niewielkie ilości węgla drzewnego dodaje się z pewną regularnością i czekasz kilka minut, aby kontynuować gotowanie.
Nasi klienci nam ufają
Opinie naszych klientów
Otrzymuj nasze wiadomości
Wysłaliśmy Ci wiadomość e-mail, aby potwierdzić Twój adres e-mail