Charakterystyka techniczna:
- Lokalizacja: powinien być umieszczony na zewnątrz w pełnym słońcu przez cały rok
- Nawadnianie: Ten rodzaj bonsai jest przystosowany do okresów suszy i małej ilości wody. Podlewanie musi być monitorowane, ponieważ może spowodować uszkodzenie bonsai z powodu nadmiaru wody.
- Ciekawostki: jest to roślina lecznicza i aromatyczna, która może być stosowana w wielu sposoby utrzymania i przywracania zdrowia ze swoich właściwości leczniczych. Ponadto może być stosowany jako przyprawa w przepisach kulinarnych ze względu na jego walory kulinarne
- Rodzina: Lamiaceae
- Abonent: wiosna i jesień. Zaleca się stosować nawozy organiczne, które sprzyjają i zachowania mikoryz
- Przesadzanie. Co 2 lub 3 lat sprężyny
- Podłoże: mieszanina A 6 części Akadama, a mogą być wykorzystane 4 części kamienia wulkanicznego
- zaciskający: w ciągu sezonu wzrostowego można przyciąć lekko
- Przycinanie: pod koniec zimy. Bardzo wrażliwy na silne przycinanie, zawsze zostawiaj zieloną gałązkę
- Okablowanie: Przez cały rok, lepiej wiosną
*Obserwacje: Kształt i wymiary bonsai są przybliżone. Kolor i kształt doniczki może różnić się od zdjęcia. Pamiętaj, że bonsai to żywa istota, więc obrazy, które się pojawiają, są reprezentatywne.